Hiperbarična oksigenoterapija

Hiperbarična oksigenoterapija za sportske ozljede

Hiperbarična oksigenoterapija (HBOT) za profesionalni sport je postala jedna od najučinkovitijih metoda za oporavak sportaša.

>

Zdravije natjecanje

Poznato je da dopunjavanje unosa kisika pod višim atmosferskim tlakom u hiperbaričnoj komori prirodno skraćuje vrijeme za liječenje kod sportskih ozljeda i omogućuje ozlijeđenim sportašima brži oporavak i smanjenje rizika od ponavljanja ozljede.

Sport je intenzivan i ozljede izazivaju manje ili veće traume za tijelo izravno ili neizravno, kao rezultat sila udara u kontaktnim sportovima za vrijeme natjecanja ili vrlo iscrpljujućeg treninga.

Uđite u naše komore za HBOT

Manje ozljede

Uganuća

Istegnuća

Posjekotine

Kontuzije

Jednostavni prijelomi

Zamor mišića

Veće ozljede

Teške kontuzije

Duboke rane

Oštećenje hrskavice

Prijelomi

Oštećenje tkiva - sindrom odjeljka

Traumatska ozljeda mozga

Kraće vrijeme oporavka i brži povratak na teren

Intenzitet napora u današnjem sportu doveo je do rasta učestalosti ozljeda sportaša na svakoj razini vještine i starosti. Rizik kod sportaša koji se često natječu za gubitak svoga profesionalnog zaleta kada se dogode ozljede je manji nego rizik od ponavljanja ozljede, koja bi dovela do ozbiljnijih problema.

Hiperbarična oksigenoterapija – udisanje čistog kisika u komori pod tlakom – dovodi do povećanja razine kisika u krvnoj plazmi i hemoglobinu, tako povećavajući sposobnost crvenih krvnih zrnaca da pristupe pritisnutim krvnim sudovima i omoguće dotok kisika u oštećena tkiva radi regeneracije i izlječenja.

Povećane razine kisika doprinose bržem oporavku nakon vježbanja i tako povećavaju opću sposobnost sportaša.

Povećajte svoju razinu kisika radi
bržeg oporavka od vježbanja

HBOT je jedan od najbržih načina da ubrzate izlječenje i oporavak. Povišenje atmosferskog tlaka dovodi do većeg stupnja apsorpcije kisika, što pomaže tijelu da se samo izliječi i umanjuje bol, umor i oštećenje prouzročeno sportskim povredama.

Hiperbarična oksigenoterapija će pomoći sportašima da:

  • Smanje lokalnu hipoksiju (nedostatak kisika na razini tkiva)
  • Smanje lokalnu upalu i edeme
  • Smanje formiranje ožiljnog tkiva
  • Smanje zamor mišića i istegnuća mišića
  • Brže zaliječe meka tkiva, ligamente i prijelome
  • Povećaju dovod kisika u ozlijeđena područja
  • Brže regeneriraju kosti i hrskavicu
  • Povećaju aktivaciju matičnih stanica
  • Poprave oštećenje hrskavice
  • Poboljšaju mentalni fokus

Hiperbarična oksigenoterapija je prirodna kao disanje

Oksigenoterapija je jedan od najmoćnijih i 100% prirodnih načina za smanjenje upala, brže zacjeljivanje rana i optimizaciju i tjelesnih i mentalnih sposobnosti.

Vitalno ulaganje za postizanje optimalne razine sposobnosti

Hiperbarična oksigenoterapija pomaže sportašima da se oporave od intenzivnih treninga i natjecanja, kao i da izliječe manje ili veće traumatske ozljede.

OxyHelp hiperbarične kisične komore so na voljo za pošiljanje po vsem svetu

Preberite več o naložbenih načrtih

Mirni pod tlakom

Faktor tlaka u HBOT dovodi do smanjenja edema (otoka) kako bi se povoljno utjecalo na oksigenaciju dotoka krvi u pogođena područja. Povećane razine kisika smanjuju otoke tkiva i omogućuju brži oporavak od različitih ozljeda, uključujući zamor mišića.

Ostvarite vrhunsku sposobnost brže


Dodatna oksigenacija krvi može biti od koristi sportašima koji treniraju po programima jako velike izdržljivosti kao pomoć kod upala, modrica, ishemije, bolova i za unaprjeđenje sposobnosti za borbu protiv infekcija. Kako bi se sposobnosti dovele do optimalnih, sportaši trebaju pronaći ravnotežu između napora na natjecanjima, treninga i oporavka.

Rezultati su mnogo bolji kada sportaš kombinira fizioterapiju sa hiperbaričnom oksigenoterapijom i vrijeme oporavka od jednostavnih ozljeda se skraćuje na oko 70%.