Opustite se i osjećajte se mlađe sa svakim udahom.

Hiperbarična oksigenoterapija
za starije pacijente

U komori za hiperbaričnu oksigenoterapiju, pacijent će apsorbirati skoro četverostruku količinu kisika u odnosu na normalne uvjete za disanje.

Ovladajte svojim disanjem, ovladajte svojim zdravljem

Kisik kontrolira većinu procesa u tijelu, uključujući imunološki sustav. Manjak kisika može dovesti do slabe reakcije imunološkog sustava, povećanja umora i konačno hipoksije, nedostatka kisika u stanicama, koja se smatra uzrokom mnogih degenerativnih bolesti.

Dr. Otto Warburg, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu (1931)

Osnovni uzrok svih degenerativnih bolesti je stanje koje se naziva hipoksija, nedostatak kisika na staničnoj razini

Čisti kisik za poticanje prirodnog procesa izlječenja

Tretmani hiperbarične oksigenoterapije su ugodni i opuštajući i sve što trebate raditi je udisati čisti kisik u komori pod povišenim atmosferskim tlakom koji pospješuje distribuciju kisika preko krvnih kapilara, preko tkiva, organa i mozga. Tretman je neinvazivan i odgovara skoro svima, uz par iznimki.

Pročitajte više o potencijalnim rizicima

Hiperbarična oksigenoterapija dokumentirano:

  • Potiče proces prirodnog izlječenja i imunitet
  • Pospješuje vitalnost, popravlja koncentraciju i pamćenje
  • Smanjuje umor i podiže razinu energije, stamenost i izdržljivost
  • Unaprjeđuje pomlađivanje stanica i pomaže u strategijama borbe protiv starenja
  • Uklanja osjećaj kognitivne disfunkcije i jet laga
  • Bori se protiv infekcija, eliminira toksine i debris
  • Reaktivira stanice kože i pospješuje cirkulaciju krvi
Uđite u naše komore za HBOT komore

Hiperbarična oksigenoterapija je prirodna kao disanje

Oksigenoterapija je jedan od najmoćnijih i 100% prirodnih načina za smanjenje upala, brže zacjeljivanje rana i optimizaciju i tjelesnih i mentalnih sposobnosti.

Vitalno ulaganje u zdravije življenje

Uživanje u optimalnom zdravlju je najbolji povrat ulaganja na tržištu

Hiperbarične komore OxyHelp su dostupne za isporuku diljem svijeta.

Pročitajte više o planovima ulaganja

Uloga HBOT u zbrinjavanju bolesti uobičajenih za starija lica

Starenje nije samo po sebi bolest, ali neke bolesti se povezuju sa starenjem. Hiperbarična oksigenacija (HBO) igra značajnu ulogu u praksi gerijatrijske medicine. U procesu starenja učestvuju višestruki faktori, uključujući urođeni proces starenja, genetske defekte i agense iz okruženja. Ima više od 300 teorija koje objašnjavaju fenomen starenja. Najpoznatija među njima navodi da starenje može biti prouzročeno trajnim štetnim promjenama koje su rezultat reakcije slobodnih radikala.

Slobodni radikali i starenje

Teorija starenja o slobodnim radikalima, koju je postavio Denham Harman 1954. godine, još uvijek je najpopularnija i najviše ispitivana teorija starenja. Temelji se na kemijskom karakteru i sveprisutnosti slobodnih radikala.

Usprkos djelovanju hranjivih antioksidanata, nastaju određena oksidativna oštećenja, a smatra se da je akumulacija tih oštećenja tijekom života glavni faktor koji doprinosi starenju i bolesti. Oksidativni stres i proizvodnja slobodnih radikala uglavnom rastu sa starenjem, dok prirodna antioksidansna odbrana tijela opada.

Hipoksija je ključna za opadanje mentalne funkcije sa starenjem

Starenje se može promatrati kao manifestacija hipoksije. Proces starenja obuhvata smanjen kapacitet središnjeg živčanog sustava za korištenje kisika. Opadanje mentalne funkcije kao rezultat starenja slično je opadanju koje je rezultat hipoksije. Iako funkcionalna aktivnost opada s hipoksijom pri starenju, metabolički kapacitet mozga nije u cijelosti iscrpljen.

Iako hipoksija prati proces starenja, a hiperbarična oksigenoterapija se može boriti protiv hipoksije, nema dokaza da HBO može zaustaviti ili poništiti proces starenja.

Teorija starenja o slobodnim radikalima tvrdi da je jedinstveni zajednički proces, koji modificiraju genetski i faktori iz okoline, odgovoran za starenje i smrt svih živih stanica.

Oksigenoterapija kao pomoć u rehabilitaciji
starijih lica

Rehabilitacija starijih pacijenata, a posebice onih s neurološkim invaliditetom, predstavlja izazov.

Sposobnost za tjelesno vježbanje je smanjena kod ovih pacijenata. HBO ne može povećati tjelesnu sposobnost zdravih odraslih osoba, ali poboljšava tjelesne sposobnosti kod onih koje ograničavaju bol i paraliza ili spasticitet. Fizikalna terapija kod takvih pacijenata može se sprovoditi u višemjesnoj hiperbaričnoj komori.

HBO se ne koristi za liječenje starenja.
Glavni cilj HBO je borba protiv hipoksije tkiva i unaprjeđenje metabolizma. Ovo je oboje bitno kod poremećaja u mozgu, koji predstavljaju najveći dio problema kod gerijatrijskih pacijenata koji se tretiraju hiperbaričnom oksigenoterapijom.

HBO u zbrinjavanju opadanja mentalne funkcije sa starenjem

HBO je dio multidisciplinarnog pristupa pacijentu čija mentalna funkcija opada sa starenjem. Najbolje funkcionira u kombinaciji s moždanim džogingom (mentalne vježbe), tjelesnim vježbanjem i nootropskim lijekovima (za unaprjeđenje cerebralnog metabolizma).

HBO nema učinka kod primarnih degenerativnih demencija, ali unaprjeđuje mentalnu funkciju kod pacijenata s cerebrovaskularnom insuficijencijom, kao i metaboličkim poremećajima povezanim s hipoksijom.

Sigurnost tretmana HBO kod starijih lica

Dokazano pomaže u gerijatriji, a najkorisniju ulogu ima kod sindroma vaskularne insuficijencije.
Kako stariji, neaktivni pacijenti pate od mentalnog propadanja i u odsustvu organske bolesti mozga, kombinacija HBO, nootropskih lijekova, moždanog džoginga (mentalnih vježbi) i fizikalne terapije daje maksimalne učinke kod gerijatrijskih pacijenata. Ako je točna teorija genetskog programiranja o starenju, životni vijek se ne može produljiti, ali se može pomoći pacijentu da doživi maksimalnu starost određenu za njega ili nju uz optimalnu razinu mentalnog i tjelesnog funkcioniranja.

HBO se općenito smatra sigurnom za starija lica, osim ako imaju medicinske kontraindikacije.