Dobrodošli u zdrav dašak čistog kisika

Hiperbarična oksigenoterapija

Hiperbarična oksigenoterapija (HBOT) je postupak u kojem udišemo čist kisik u komori pod povišenim atmosferskim tlakom kako bismo unaprijedili prirodnu moć izlječenja našeg tijela.

Dišite pametno

Znanstveni aspekti na kojima se temelje magične moći kisika

Volumen zraka koji udišemo sastoji se od oko 20,9% kisika, 78% dušika i malih količina argona, ugljikovog-dioksida, neona, helija i vodika. Zrak koji udišemo sadrži čestice kisika koje putuju iz naših pluća u crvena krvna zrnca našeg krvotoka.

U normalnim uvjetima, stanice apsorbiraju samo 25% kisika u svoje mitohondrije – napajače energijom naših stanica – koje pretvaraju kisik i hranjive materije u ATP (adenozin-trifosfat), molekulu nabijenu energijom koja skladišti i daje našem tijelu energiju za funkcioniranje. Ovaj proces se naziva aerobna respiracija, glavni razlog iz kojeg dišemo kisik.

U hiperbaričnoj komori, tlak gura kisik u naša pluća, krvotok i stanice kako bi se povećala stopa apsorpcije u stanicama. Više kisika se doprema mitohondrijama, čime se povećava proizvodnja energije.

Nije baš magija, već čista znanost.

Energetski udar

Pluća mogu apsorbirati više kisika pod tlakom (1,5 – 2 ATA) nego kada se udiše čisti kisik pod normalnim zračnim tlakom. Sustav cirkulacije prenosi kisik kroz čitavo tijelo kako bi pomogao u borbi protiv bakterija i potaknuo otpuštanje tvari koje se nazivaju faktori rasta (kao što su vitamini, hormoni) i matične stanice, koje potpomažu izlječenje.

U normalnim uvjetima, razina kisika u našim arterijama je 100mm Hg. Ako se tlak povisi na 2 ATA, razina kisika u našim arterijama poraste na 1400 mm Hg, što je 14 puta više nego u normalnim uvjetima.

Idealno opskrbljivanje kisikom

Organskim tkivima je potrebno idealno opskrbljivanje kisikom kako bi ispravno funkcionirala. Ozlijeđenom tkivu je potrebno više kisika za preživljavanje, stoga će hiperbarična oksigenoterapija povećati količinu kisika koju krv prenosi kako bi se ponovno uspostavile adekvatne razine plinova u krvi i funkcija tkiva radi ubrzanja izlječenja i borbe protiv infekcija.

Smanjene razine kisika

Opstanak naših tijela ovisi o kisiku. Nedostatak kisika može smanjiti protok krvi, oštetiti tkivo, prouzročiti prerano starenje, dovesti do opadanja kose i čak utjecati na pamćenje. Kako starimo, našim stanicama nedostaju hranjive materije, ali opskrbljivanje naših stanica kisikom može donijeti zdravlje, energiju i vitalnost.

Većina bolesti i ozljeda nastaju i ostaju na razini tkiva, u stanicama. U slučajevima nezacjeljivanja rana, moždanog udara ili problema sa cirkulacijom, do pogođenog područja ne dolazi dovoljno kisika i rezultat je to da nema prirodnog izlječenja. Hiperbarična oksigenoterapija rješava ovaj problem tako što prirodnim putem opskrbljuje veću količinu kisika.

Povećane razine kisika

Hiperbarična oksigenoterapija radi u područjima u kojima su drugi lijekovi jednostavno neučinkoviti. Unaprjeđuje kvalitetu života onima koji pate, a u stanjima kao što su moždani udar, kronični umor, paraliza itd. dovodi do dramatičnih promjena.

HBOT može liječiti bilo koje stanje u kojem je potrebna veća količina kisika, može liječiti infekcije gdje se koristi kao antibiotik ili se može koristiti zajedno s drugim lijekovima.

Terapijske primjene HBO

Komora za blagu HBOT OxyLife I je certificirano nemedicinsko sredstvo koje se lako instalira i kojim se lako rukuje, savršeno za klinike, bolnice, terapijske centre, centre za profesionalne sportove, wellness salone, a koje je sigurno i za kućnu uporabu.

Isporučujemo komore OxyLife I i pomažemo pri instalaciji, a pružamo i potrebno znanje za rukovanje i upravljanje vašom komorom za HBOT.

Protokoli hiperbarične oksigenoterapije

Hiperbarična oksigenoterapija se preporuča pacijentima u skladu s protokolom liječenja koji donosi medicinski organ za određena medicinska stanja na temelju programa liječenja kojim su propisani operativni parametri kao što su atmosferski tlak, trajanje liječenja i broj tretmana, uključujući sigurnost tretmana.

Medicinska stanja zahtijevaju različite protokole, stoga tretmani traju od 60 do 90 minuta i sprovode se u skladu s kalendarom, pod varijabilnim tlakovima (1-2,5 ATA), svakodnevno tijekom 10 do 30 dana.

Prvo se posavjetujte sa svojim liječnikom

Prije terapije
Treba konzultirati liječnika prije početka bilo kojeg protokola HBOT, kako bi se odredilo je li sigurno da potencijalni pacijent koristi komoru za HBOT i utvrdilo da nema nikakva stanja koja onemogućuju taj tretman – klaustrofobiju, pneumotoraks, kroničnu opstruktivnu bolest pluća, prethodne kirurške zahvate na uhu, nekontrolirano visoku temperaturu, kronični sinusitis i infekcije gornjih disajnih puteva itd.

Za vrijeme terapije
Pacijentima se ne savjetuje da lete, rone ili puše najmanje 24 sata prije ili nakon terapije. U komori za HBOT OxyHelp, pacijent se podvrgava kontroliranoj ventilaciji, a medicinski pomoćnik ga stalno prati zbog eventualne barotraume, poteškoća s disanjem, bolova u zglobovima, privremenih problema s oštrinom vida, gastrointestinalnih bolova, trnjenja ili drugih komplikacija.

Potencijalni rizici

Hiperbarična oksigenoterapija je općenito siguran postupak.
Rijetko se javljaju komplikacije. Ipak, ovaj tretman nosi neke rizike.

Znanstveni aspekti na kojima se temelje magične moći kisika:

  • Privremena kratkovidnost (miopija) prouzročena privremenim promjenama očne leće
  • Ozljede srednjeg uha, uključujući curenje tekućine i pucanje bubnjića, zbog povišenog zračnog tlaka
  • Kolaps pluća prouzročen promjenama zračnog tlaka (barotrauma)
  • Napadi kao rezultat previše kisika (intoksikacija kisikom) u središnjem živčanom sustavu
  • U nekim okolnostima, požar — zbog okruženja bogatog kisikom u komori za tretman

Hiperbarična oksigenoterapija je prirodna kao disanje

Oksigenoterapija je jedan od najmoćnijih i 100% prirodnih načina za smanjenje upala, brže zacjeljivanje rana i optimizaciju i tjelesnih i mentalnih sposobnosti.